Als je een CV gaat schrijven, is je werkervaring een vast onderdeel van de opbouw. De meest voorkomende plek is tussen je persoonlijke profiel en opleidingen. Maar wat schrijf je daar precies? In deze blog geven wij je tips over wat je precies opschrijft over je eerdere banen en werkervaring.

Hoe omschrijf jij je werkervaring op je CV?

Medewerker klantenservice – verantwoordelijk voor administratieve werkzaamheden.
Manager afdeling Control – belast met het aansturen van het controlling team.
Medewerker restaurant X – bar en bediening.

Deze beschrijvingen kwamen we tegen onder het kopje werkervaring in het CV van werkzoekers die we afgelopen weken hielpen. Is er een woord aan gelogen? Waarschijnlijk niet. Lopen werkgevers of recruiters hier warm voor? Zeker niet. Niet voor niets is een van onze 10 tips voor een goed CV om je laatste drie functies zo concreet mogelijk te beschrijven. Hoe je dat doet, vatten we hieronder samen in drie tips.

Tip 1: Maak taken en verantwoordelijkheden concreet 

‘Aansturen van een team’ kan van alles betekenen. Het roept veel vragen op bij een recruiter. Beantwoord die dus in je CV. Hoe groot was dat team? Hoe ziet dat aansturen eruit, dus wat deed je zoal? Wat typeert jouw stijl van leidinggeven? Of als we even kijken naar de medewerker klantenservice: wat voor administratieve werkzaamheden? Met welke programma’s werkte je? Hoe vaak had je klantcontact?

Tip 2: Vertel wat dat opleverde

werkervaring cvVertellen wat je hebt gedaan, is op zich nog niet zo interessant. Want wie zegt dat je daar succesvol in was? Wees dus niet te bescheiden en beschrijf bij iedere werkervaring ook welke resultaten je boekte. Recruiters letten daar scherp op; ze hanteren niet voor niets zo vaak de STAR(R) methodiek in een sollicitatiegesprek. Dus hoeveel omzet heb je gerealiseerd?Hoe tevreden waren klanten of collega’s? Wat was de uitkomst van dat project dat je managede?

Tip 3: Etaleer ook vaardigheden

In vacatureteksten vragen werkgevers meestal om bepaalde vaardigheden. Laat die niet alleen terugkomen in je sollicitatiebrief, maar ook in je CV. Onder werkervaring kun je prima beschrijven welke vaardigheden je hebt gebruikt om jouw taken (zie tip 1) uit te voeren. Stel, je solliciteert op een functie als administratief medewerker. In de vacature staat dat ze iemand zoeken die nauwkeurig werkt. Laat deze term dan letterlijk terugkomen als je een voorgaande werkervaring beschrijft. En geef uiteraard een voorbeeld waaruit die nauwkeurigheid blijkt.

Voorbeeld

Dus hoe ziet zo’n beschrijf van werkervaring er dan uit in de praktijk? We geven een voorbeeld, doe er je voordeel mee!

Januari 2012 – december 2015: medewerker klantenservice bedrijf X
Als medewerker klantenservice was ik hét visitekaartje van de organisatie. Ik was verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen over zoekgeraakte leveringen, boekte telefonische bestellingen in systeem X in en loste zelfstandig klachten op. Daarbij stond klantgerichtheid hoog in het vaandel; ik rustte niet voordat een klacht volledig was opgelost en schuwde het sturen van een bloemetje op zijn tijd niet. In deze functie was mijn score op SLA’s 98%. Daarnaast waardeerden klanten het contact met mij gemiddeld met een 8.7.