Eigenlijk is solliciteren heel simpel. Je verstuurt een brief en CV, en dan wacht je af tot je (hopelijk) een reactie krijgt. Zo horen we veel sollicitanten tenminste redeneren. De kans dat je daarmee raak schiet, is alleen niet zo groot. Je belandt op de grote stapel, en geloof ons: die is groot. Je kunt iets doen om dat te voorkomen. Dat heeft vooral te maken met je voorbereiding. Clichés zijn immers niet voor niets clichés geworden: bezin voordat je begint (met schrijven).

1. Bel de contactpersoon voor meer informatie. Altijd. 

Ja, we weten het. Bellen is spannend. Maar het heeft ook voordelen om eerst te bellen over een vacature:

  • Je komt meer te weten over de functie, wat zij belangrijk vinden en welke eisen ze stellen. Dat maakt het makkelijker daarna een goede brief en CV te schrijven die daarop aansluiten.
  • Je komt erachter of het überhaupt zin heeft om tijd te steken in een brief en CV.
  • Je komt pro-actief over en blijft eerder ‘hangen’.
  • Je neemt alvast een voorschot op je sollicitatiegesprek. Zorg dus dat je een goede pitch paraat hebt. Wij moeten de eerste recruiter nog tegenkomen die niet alvast wat nieuwsgierige vragen stelt.

2. Check de website en andere online bronnen

Dat je de website moet checken had je zelf waarschijnlijk ook al wel bedacht. Het geeft vooral een aardig beeld van wat een bedrijf doet en ambieert. Minstens zo belangrijk zijn Linkedin, Twitter en Facebookpagina’s. Ze geven vaak een nog veel beter beeld van de cultuur, stijl van communiceren en visie op klanten, branche en product of dienst. Als je in je brief verwerkt wat je online hebt gevonden, maak je bovendien een pro-actieve indruk.

3. Laat je netwerk voor je werken

Check altijd of je mensen kent die bij het bedrijf werken waar je solliciteert. Met een simpele zoekopdracht op Linkedin ben je erachter. Vergeet daarbij vooral ook de tweedegraadscontacten niet. Zij kunnen je veel meer vertellen dan wat online te vinden is over het bedrijf en de cultuur. En ook niet onbelangrijk: ze kunnen een goed woordje voor je doen of jouw CV en brief doorsturen. Daarmee beland je niet op de grote stapel, maar op de via-via stapel. En die wordt met een stuk meer aandacht gelezen.