Hoe oud moet je zijn om achter de geraniums te gaan zitten? Die grens lijkt steeds verder op te schuiven – voor zover senioren er überhaupt ooit belanden. Ik doel niet alleen op de Neelies die zich op hun 76e nog onvermoeibaar in de wereld van startups storten. Steeds meer werknemers weigeren zich op hun officiële pensioenleeftijd te richten op hun golfhandicap, tuin of klusproject alleen. Vorige week klopte een gepensioneerd ondernemer bij mij aan voor hulp bij brief en CV omdat ze baan van haar leven op het oog had.
Doet leeftijd ertoe? Ja. Ik denk dat iedere werkgever die het tegendeel beweert, liegt. Ze hebben vooroordelen en beelden bij die pensionado in hun kantoortuin. Belangrijker dan leeftijd is daarom overtuigingskracht. Mij valt op dat veel ouderen niet gewend zijn zichzelf te ‘verkopen’. Hun CV vraagt daarom om een samenvatting van wat je komt brengen als pensionado. En dat is meer dan een paar grijze haren. Speel daarnaast in de brief met vooroordelen van werkgevers. Trek de roze olifant gewoon op tafel, benoem én weerleg hem. Schrijf desnoods op dat je jezelf nog te jong vindt om achter de geraniums te gaan zitten. Daar is alvast geen woord aan gelogen.
Overtuigend communiceren is de rode draad in mijn werk. Mijn visie hierop vertaalde ik naar sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en vacatureteksten voor werkgevers, en ook naar klantcommunicatie en winnende offerteteksten. Eens in de twee weken laat ik mijn licht schijnen op een actueel arbeidsmarktvraagstuk in zaterdageditie van De Financiële Telegraaf (DFT).