De kerstgedachte het hele jaar toepassen, zeker als je een nieuwe baan zoekt. Dat lijkt mij nou eens een goed voornemen voor 2018. Het brengt je in ieder geval een stuk verder dan een sportschoolabonnement. Die kerstgedachte komt neer op ‘het beste willen doen voor andere mensen’. Hoe verhoudt dat zich tot de eindeloze stroom berichten op social media in de trant van ‘ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging’ en ‘wie kan mij helpen aan een contact bij organisatie X’?
Zeker, hulp vragen is goed. Ik kan er persoonlijk nog iets van leren. Maar hulp géven is minstens zo effectief. Want geven, dat loont. Ook, of misschien wel juist, als je een baan zoekt. Het vraagt wel om een andere manier van netwerken. Help bijvoorbeeld iemand anders aan een interessant contact. Of stel op zijn minst de magische vraag ‘Hoe kan ik je via mijn netwerk helpen?’ Sowieso is bewezen dat geven gelukkig maakt. Dat is alvast een plus waar geen sportschoolabonnement tegenop kan. Daarnaast stort je op de emotionele bankrekening, en dat betaalt zich een keer uit. Dus, ter overweging voor onder de kerstboom: hoeveel heb jij afgelopen jaar aan anderen gegeven, en hoeveel heb je gevraagd?
Overtuigend communiceren is de rode draad in mijn werk. Mijn visie hierop vertaalde ik naar sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en vacatureteksten voor werkgevers, en ook naar klantcommunicatie en winnende offerteteksten. Eens in de twee weken laat ik mijn licht schijnen op een actueel arbeidsmarktvraagstuk in zaterdageditie van De Financiële Telegraaf (DFT).