Was het maar elke dag Koningsdag in het bedrijfsleven. Niet omdat we dan collectief een vrije dag hebben. Wél vanwege de lintjesregen. Ik vind namelijk dat er veel te weinig complimenten, schouderklopjes en anderszins positief geuite feedback wordt gegeven. Heeft het met de neiging van ons onbewuste brein te maken om te focussen op het negatieve? Meer concreet: ‘’Je hoort het wel als het niet goed is’’. Mijn opa zei dat vroeger als mijn oma zat te vissen of het eten lekker was. Wat een botte man he? Vreselijk! Dat doen we in het bedrijfsleven gelukkig helemaal anders.
Was het maar waar. Managers en collega’s onderling hebben net zo goed de neiging vooral het negatieve te onthouden en benoemen. Gelukkig kunnen we ons onbewuste brein de schuld geven; gaat vanzelf. Maar dat brein kun je trainen. Positieve kanten zijn er net zo goed. Het is maar waar je je op richt. Doe voor de aardigheid dus eens wat breintraining en benoem als je negen negatieve punten ziet en één positieve, dat ene positieve punt eens. En nee, dat is niet alleen het taakje van managers. Collega’s onderling mogen ook positieve dingen tegen elkaar zeggen. Echt. Zet die complimentendouche maar aan.
Overtuigend communiceren is de rode draad in mijn werk. Mijn visie hierop vertaalde ik naar sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en vacatureteksten voor werkgevers, en ook naar klantcommunicatie en winnende offerteteksten. Eens in de twee weken laat ik mijn licht schijnen op een actueel arbeidsmarktvraagstuk in zaterdageditie van De Financiële Telegraaf (DFT).