Ik trek je kop eraf. Ik weet je te vinden na werktijd. Bosaap. Een kleine bloemlezing uit wat ik een ‘meneer’ deze Pinksteren de medewerker van een speeltuin in Amsterdam Oost hoorde toevoegen. Bedrijven zijn op dit moment nogal druk om de veiligheid van verzamelde persoonsgegevens te regelen (AVG). Maar hoe druk maken ze zich eigenlijk om de veiligheid van hun personeel? Het aanbod trainingen rondom agressie is in ieder geval groot. Dat die nodig zijn, is om twee redenen triest. Ten eerste omdat wederzijds respect wat mij betreft de norm is. Ten tweede omdat we met dat soort trainingen de oplossing voor het probleem afwentelen op het lijdend voorwerp.
Ja, het is handig als je du moment zelf een hachelijke situatie kunt de-escaleren. Maar wie staat er daarna op? Bij de speeltuin hadden ze geen draaiboek liggen. De politie werd wel gebeld. Die kwam, hoorde het aan en besloot er geen werk van te maken. Overigens ondanks camerabeelden met kenteken. De medewerker reageerde professioneel en bleef gewoon op zijn werk. Hij ging daarna denk ik alleen niet met een veilig gevoel naar huis. Hij verdient geen ticket voor een agressietraining maar de titel ‘medewerker van de maand’.
Overtuigend communiceren is de rode draad in mijn werk. Mijn visie hierop vertaalde ik naar sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en vacatureteksten voor werkgevers, en ook naar klantcommunicatie en winnende offerteteksten. Eens in de twee weken laat ik mijn licht schijnen op een actueel arbeidsmarktvraagstuk in zaterdageditie van De Financiële Telegraaf (DFT).