Hoe noem je een LinkedIn profiel zonder foto? Een gemiste kans. Want de cijfers liegen niet: LinkedIn profielen met foto worden 14x vaker bezocht dan profielen zonder foto. Samen met je headline is dit de eerste indruk die je aan nieuwe contacten geeft. Zaak dus om hier aandacht aan te geven en ervoor te zorgen dat je profielfoto een professionele en realistische indruk geeft. Onze 5 tips om te scoren met je LinkedIn profielfoto lees je hieronder!

Professionele LinkedIn profielfoto: 5 tips

Tip 1: Kies een recente foto

Jij wordt herkend: door mensen die je na een gesprek in het echte leven toevoegen op LinkedIn. En door mensen die je LinkedIn profiel hebben gecheckt voor jullie afspraak.
Ken je die verwarring tijdens de eerste minuten van een date als de persoon tegenover je helemaal niet lijkt op de Tinderfoto’s? Probeer dat effect te voorkomen 🙂

Tip 2: Kies een foto die past bij het doel: zakelijk netwerken

Foto’s van je vakantie? Een selfie tijdens het laatste bezoek aan de kroeg? Foto’s van/met je kinderen? Please don’t. Die zijn leuk op Facebook, maar niet op LinkedIn.

Leuk natuurlijk om te lachen om de profielfoto’s van anderen. Hier vind je een lijst met hilarische LinkedIn profielfoto’s.

Tip 3: Je profielfoto is vriendelijk

Ons advies is om een foto te kiezen waar je vriendelijk en toegankelijk op staat. Met een vriendelijke lach en lachende ogen. Zo kom je betrouwbaar over en mensen werken vaak liever samen met vriendelijke mensen dan met norse chagrijnen. Ja, laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen.

Tip 4: Kies je kleding bewust uit

Met welke kleren ga je op de foto? Wij raden je aan om kleren te dragen die je ook naar je werk aantrekt. Een loodgieter met jasje-dasje? En een executive manager in bikini? Dat rijmt niet met de praktijk.

Tip 5: De focus ligt op je gezicht

Let erop dat de focus van de foto op jouw gezicht ligt, vermijd de volgende zaken:profielfoto LinkedIn

  • afleiding op de achtergrond door voorwerpen, logo’s of andere mensen;
  • felgekleurde kleding of kleding met drukke prints;
  • zonnebril.

Drie extra tips:

  1. Let op je privacy-settings: laat je profielfoto voor iedereen zichtbaar zijn en niet alleen voor jouw netwerk.
  2. Ga voor kwaliteit: je mag een foto van 4MB uploaden. Gebruik die ook. 
  3. Benieuwd wat anderen van jouw profielfoto vinden? Op https://www.photofeeler.com/ kan je anoniem je foto’s laten beoordelen voor verschillende doelen: van business tot daten. Leuk om eens te testen!