Carrière maken. De heilige graal voor iedere werkende professional, althans zo lijkt het. Op zich niet vreemd; het zit in de menselijke natuur om vooruit te willen. Maar wanneer maak je precies carrière? Starters die ik spreek, storten zich vaak en masse op de sollicitatieprocedure voor een management traineeship bij een grote corporate. Het vertelt op feestjes denk ik ook wel lekker als je een lokale supermarkt van ’s lands grootste retailer managet. Ik vraag me alleen af of onze zelfgevormde definities van carrière maken altijd even bevorderend zijn voor ons werkgeluk.
Elke zoveel jaar een carrièrestap maken, worden we daar gelukkig van? Niet persé. De crux zit ‘m in de richting. Misschien heeft zich in ons hoofd iets teveel het idee vastgezet dat omhoog ‘de weg’ is. Een stap opzij of zelfs terug remt je carrière niet persé af. Integendeel. Nuttig dus om onze definities van carrière maken eens onder de loep te nemen. Ik doe alvast een voorzetje: stappen zetten in de richting die past bij jou, jouw capaciteiten en de levensfase waarin je zit. Misschien is die stap niet omhoog. Ook goed; er moeten tenslotte nog mensen overblijven om aan te sturen door al die managers.
Overtuigend communiceren is de rode draad in mijn werk. Mijn visie hierop vertaalde ik naar sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en vacatureteksten voor werkgevers, en ook naar klantcommunicatie en winnende offerteteksten. Eens in de twee weken laat ik mijn licht schijnen op een actueel arbeidsmarktvraagstuk in zaterdageditie van De Financiële Telegraaf (DFT).