Jong en onervaren zijn, betekent niet dat je niks te melden hebt in een sollicitatiegesprek. Afgelopen week trainde ik HBO-studenten in het voeren van die gesprekken. De meeste bleven hangen in algemeenheden op de vraag of ze stressbestendig waren, of accuraat. Jazeker, ze dachten van wel. En ze wilden ook enorm graag leren daar beter in te worden. Hoewel de valkuil van gemeenplaatsen in een sollicitatiegesprek niet leeftijdsgebonden is, vind ik hem van studenten begrijpelijk: ‘Ik heb nog helemaal geen ervaring, dus wat nou concrete voorbeelden?’ Is dat echt zo, dat ze geen ervaring hebben?
De kans dat ze eerder een belangrijke miljoenendeal sloten onder grote tijdsdruk is inderdaad vrij klein. Maar studenten vergeten dat het werkgevers om ontwikkelpotentieel gaat. En daarvan hebben ze plenty voorbeelden. Zoals die ene studente die in de laatste minuut van de kampioenswedstrijd het winnende goal scoorde. Over presteren onder druk gesproken. De concrete voorbeelden liggen voor het oprapen: Hun rol in die projectgroep of de dag dat ze verdwaald raakten en de leiding namen terwijl hun vrienden met een nervous breakdown langs de kant van de weg zaten. Het is bewijs dat het erin zit. Aan werkgevers de schone taak het eruit te halen.

 

 

Overtuigend communiceren is de rode draad in mijn werk. Mijn visie hierop vertaalde ik naar sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en vacatureteksten voor werkgevers, en ook naar klantcommunicatie en winnende offerteteksten. Eens in de twee weken laat ik mijn licht schijnen op een actueel arbeidsmarktvraagstuk in zaterdageditie van De Financiële Telegraaf (DFT).